رشد استفاده از گوشی موبایل در ایران یک روند صعودی با شیب تند داشت. شاید تقریبا 15 سال پیش داشتن گوشی موبایل یک هزینه اضافی و تجملی به حساب می آمد و کسی هم که از آن استفاده می کرد فردی بود که دیگر در زندگی هیچ دغدغه ای به جز تجملات نداشت! و کمتر کسی پیدا می شد که واقعا به موبایل نیاز داشته باشد. اما از برهه ای به بعد، کم کم همه افراد یک کیف گوشی روی کمرشان می بستند و معمولا هم داخل آن یک گوشی نوکیا 1100 یا 1110 قرار داشت. همین روند و افزایش سرسام اور استفاده از تلفن همراه کم کم موجب تولد اپراتورهای مختلف ارائه دهنده سیم کارت شد. ابتدا که فقط سیم کات های همراه اول با پیش شماره 912 وجود داشت و کمی بعد تالیا به میدان آمد و البته این روزها حال خوشی ندارد. پس از آن ایرانسل و رایتل رونمایی شدند که توانستند حق خود را در بازار سیم کارت ایران بگیرند.
اما در کنار همه این اپراتورهای اصلی، اپراتورهای دیگری متولد شدند که به اپراتور مجازی شهرت یافتند. اپراتور های مجازی، به اپراتور هایی گفته می شود که اجازه ندارند اقدام به راه اندازی شبکه جدیدی کنند و همچنین نمی توانند تجهیزات شبکه تلفن همراه را در سطح شهر و کشور نصب نمایند. به این اپراتور ها مجوز استفاده از تجهیزات اپراتور های اصلی داده می شود تا بتوانند از طریق آن خدمات دهی کنند. اما این به معنای وابستگی کامل این اپراتورها به اپراتور اصلی نیست، بلکه آن ها فقط قراردادی در زمینه استفاده از تجهیزات با یک دیگر دارند و تمامی سرویس ها و بسته و... اپراتور مجازی می تواند با اپراتور اصلی تفاوت دارد.
اپراتورهای مجازی حق گسترش و افزایش تجهیزات را نیز به صورت مستقل ندارند و حتما باید اپراتور اصلی تجهیزات خود را بروزرسانی کرده یا گسترش دهد تا اپراتور مجازی، صرفا بتواند از آن ها بهره برداری کند. اپراتورهای مجازی نسبت به اپراتور اصلی محاسن و معایبی دارند، در مورد محاسن اپراتور های مجازی باید گفت با توجه به این که این سیم کارت ها از زیرساخت اپراتور های اصلی استفاده می کنند از نظر آنتن دهی و... هیچ چیزی کمتر از اپراتورهای اصلی ندارند. سیم کارت های مجازی به دلیل تازه تر بودن، شماره های رند فروش نرفته بیشتری دارند و این شماره ها به راحتی قابل دسترسی است. اما در زمینه تعرفه در برخی موارد تعرفه میان اپراتور اصلی و مجازی برابر بوده و گاهی بالاتر و گاهی پایین تر نیز هست؛ پس چندان از نظر تعرفه ای شباهتی به هم ندارند و متر و معیاری نیز برای سنجنش آن وجود ندارد.
مای رند به عنوان فروشنده برتر سیم کارت در فضای مجازی، در راستای بهره بری مشتریان خود از خدمات و همچنین مزایای اپراتورهای مجازی، اقدام به فروش سیم کارت های این اپراتورها کرده است. سیم کارت های این اپراتور ها مانند سایر اپراتور های اصلی در مای رند در دسترس هستند. در حال حاضر اسامی مختلفی در زمینه اپراتور مجازی به گوش می رسد و تعداد آن ها بیش از 30 اپراتور است که خدمات مختلفی را ارائه می دهند؛ ما در مای رند سعی کرده ایم که تمامی این اپراتورهای مجازی را در کنار خود داشته باشیم تا نیاز مشتری را به طور کامل نسبت به خرید سیم کارت های این اپراتور ها مرتفع سازیم.
خخخخخخخخخخخ خوبه
سلام اطلاعات خیلی جدید وجالبی از تمام سطور وشبکه های مختلف پیدا کردم وازهمه جالب تر اپراتورهای مجازی بود کهصرفا الان خوندم ودونستم. وخیلی دوست دارم برای امتحان هم که شده یکی از اونا روبخرم وکاربردش رو با همراه اول وایرانسل بسنجم. متشکر. امتیاز ازنظر بنده ۵ است. ***** درضمن یه سوال مهمی درباره سوزوندان خطم توسط اپراتورهمراه اول به چه دلیل اونم نمیدونم و سیم کارت توسط یکی از دوستان یابهتربگویم همکاران در آژانس تاکسیرانی خریداری وسندنیز بنام ایشان بوده وحدودیکسالی است به هیچعنوان اطلاعی ازایشان ندارم ونمیتوانم بدست بیاورم ودوخط همراه ایشان را مکررا تماس گرفته ومیگیرم ولیکن خاموش است. بنده چکارمیتونم بکنم .محل خریدرا نیز میدانم ویکبارهم باتفاق مراجعه کردیم جهت تعویض سیم کارت اما هردو روی گفتن اینکه بیا سندرا بنام کنیم واقعا نداشتم ونداشتند!! تکلیف چیست ؟ لطفا راهنمایی خوبی بفرمایید. کمتراز ۱۵روزاست که قطع شده وحدود ۷سال نیز دست خودم درحال استفاده بود. باسپاس بیکران.مسعودابراهیمی نام همکارم که سندبنامشان است محمد جنگجوی ...