وب سایت مای رند - مرکز خرید و فروش سیم کارت
ثبت نام ورود
خرید سیم کارت رند از شهر سیم
}

اپراتور سوم، اولین ارائه دهنده نسل سوم اینترنت همراه

در روزهای ابتدایی ظهور سیم کارت و تلفن همراه و... در ایران کمتر کسی خیال می کرد که می شود روزی را متصور شد که میلیون ها ایرانی در خیابان ها موبایل داشته باشند و این استفاده از تلفن های همراه به شکلی پیش برود که نیاز باشد چندین اپراتور در کشور فعال باشند تا بتوانند نیاز مشتریان را برطرف کنند.

رایتل از جمله اپراتورهایی است که علی رغم سن کمی که دارد توانسته تا حد زیادی در بازار تلفن همراه کشور موفق عمل کرده و به نتایج مطلوبی دست پیدا کند. هرچند رایتل در ابتدای تاسیس قرار بود تماس تصویری را به کشور بیاورد و با اینترنت ارزان قیمت، به عنوان اپراتوری اصلی و قدرتمند ارائه دیتا در کشور مطرح شود. اما در این راه اسیر حواشی بسیاری شد که به نوعی ترمز این اپراتور را کشید و نتوانست طرح ها و برنامه های اصلی خود را در کشور پیاده سازی و اجرا کند. به همین دلیل کم کم رایتل به سمتی رفت که سایر اپراتور ها رفته بودند و همان مسیر را پیمود.

اما فلسفه نام گذاری رایتل چه بود؟ رایتل در نام گذاری خود از دو کلمه فارسی و انگلیسی و تلفیق آن ها استفاده کرده، "رای" در فارسی به معنای هوش و اندیشه و تفکر است و در کنار آن "تل" که یک کلمه انگلیسی به شمار می رود که توانسته ترکیب خوب و مناسبی تشکیل دهد.

اپراتور رایتل

مالکیت و تاسیس رایتل

رایتل یک شرکت نیمه خصوصی یا همان خصولتی است، این شرکت که در سال 86 تاسیس شد بخشی از سهام خود را در اختیار سازمان تامین اجتماعی می بیند که در واقع مالکیت این شرکت را برعهده دارد. رایتل در ابتدای تاسیس خدماتی مانند ارائه کارت های هوشمند، پورتال های سازمانی و برخی قطعات سخت افزاری فعالیت می کرد. در سال 89 این شرکت با اخد پروانه توانست به عنوان اپراتور سوم کشور فعالیت خود را آغاز کند.

نکته مهم در تاسیس رایتل این بود که اپراتور سوم، در همان بدو تاسیس توانست انحصار ارائه خدمات نسل سوم سیم کارت ها را به دست آورد. چنین امکانی، جای رشد بسیاری را برای رایتل فراهم می نمود. اما به هر حال بخاطر حواشی که ذکر شد، نتوانست به شکلی که می بایست از این انحصار استفاده مطلوب کند. در هر صورت، رایتل به عنوان اپراتور سوم کشور متولد شد و با تبلیغات خوب توانست سهم بالایی از بازار را به دست آورد.

 سیم کارت رایتل

بررسی سرعت اینترنت رایتل

حال که این اپراتور در ابتدا قرار بوده خدمات نسل سوم مانند اینترنت همراه پر سرعت را ارائه دهد این روز ها در چه شرایطی قرار دارد و خدمات ارائه شده آن در زمینه اینترنت چگونه است؟ روزگاری برای داشت اینترنت با سرعت بالاتر از 128 کیلوبیت می بایست از دانشگاه معرفی نامه می بردیم و یا مالک یک شرکت تجاری بودیم که استفاده زیادی از اینترنت داشت. این در حالی بود که کشورهای شرق آسیا و اروپایی میانگین سرعت اینترنتشان تا 40 برابر ایران نیز پیش می رفت و این یک نقطه ضعف بزرگ برای کشورمان به حساب می آمد که در مسیر پیشرفت و توسعه قرار داشت.

اما در حال حاضر به لطف فضای رقابتی بین سیم کارت ها و ارائه خدمات بهتر میان سه اپراتور همراه اول، ایرانسل و رایتل و ارائه پهنای باند های مناسب، اینترنت ثابت نیز به همین شکل توسعه داشته است و توانسته از سرعت های خوبی مانند 16 مگ هم عبور کند. هرچند در اینترنت موبایل یا اینترنت همراه، این سرعت چیزی فراتر از این حرف هاست!

در این گزارش که مختص اپراتور سوم، رایتل است صرفا به بررسی سرعت اینترنت این شرکت می پردازیم.

رایتل بر اساس گزارش ها، طی سال های اخیر بالاترین سرعت 4 جی کشور را به ثبت رسانده و توانسته در میان اپراتورها بیشترین سرعت را ارائه دهد. اما در تست ها نتایج دیگری حاصل شده است. رایتل در پوشش دهی نیز شرایط خوبی دارد و توانسته در شبکه 3G اکثر نقاط شهرهای بزرگ را تحت پوشش خود درآورد به گونه ای که در هر نقطه از شهر، مشکلی بابت اتصال به اینترنت پایدار و با سرعت نسبتا بالا وجود نداشته باشد.

بر اساس تست های میدانی که صورت گرفته، رایتل در 3 جی در نقاط تصادفی شهر بین 9 تا 13 مگابیت سرعت متفاوتی دارد و تا 5 مگ نیز سرعت آپلود دارد. همچنین پینگ 155 تا 250 هم که پینگ بالایی به حساب می آید و چندان مطلوب نیست و البته در ایران همین رقم متداول است به ثبت رسید.

در زمینه اینترنت و سرعت دانلود و آپلود، رایتل هنوز تا رسیدن به قله فاصله زیادی دارد و نسبت به دو اپراتور دیگر سرعت کمتری ارائه می دهد که این در واقع چیزی نبود که از این اپراتور انتظار می رفت.

قیمت سیم کارت های دائمی و اعتباری رایتل در بازار

همانطور که بالاتر نیز اشاره کردیم، رایتل سومین اپراتور متولد شده در کشور است و از این جهت نسبت به سایرین مشترکان کمتری دارد. به همین دلیل اپراتور سوم تصمیم گرفته که در مناسبت های مختلف و به دلایل مختلف، اقدام به ارائه و فروش سیم کارت های خود با تخفیف هایی حتی تا صد در صد کند. مثلا رایتل در حال حاضر سیم کارت اعتباری را به افرادی که عضو خانواده تامین اجتماعی هستند به صورت رایگان ارائه می کند که توانسته حجم سیم کارت بالایی را شامل شود. به این ترتیب رایتل سعی می کند مشترکان خود را افزایش دهد تا در بازار سهم بیشتری داشته باشد. به هر حال افزایش مشترک و مصرف کننده برابر با استفاده از شبکه، دیتا، تماس صوتی، پیام کوتاه، رومینگ و... است که می تواند برای هر اپراتوری سود سرشار و زیادی را حاصل شود.

در حال حاضر سیم کارت های رایتل به دو صورت دائمی و اعتباری به فروش می رسند. سیم کارت های اعتباری رایتل قیمتی در حدود 20 هزار تومان دارند که البته هدایا و اعتبار هایی همراه آن است که کاربر می تواند از آن ها با خرید سیم کارت استفاده کند.

به عنوان مثال، 1.5 گیگابایت اینترنت رایگان، هزار دقیقه مکالمه درون شبکه، و همچنین چهار هزار و پانصد تومان اعتبار رایگان اولیه جزو هدایای سیم کارت هایی است که توسط رایتل فروخته می شود.

در مورد سیم کارت های دائمی کمی هدایای موجود در سیم کارت متفاوت است. هرچند این سیم کارت ها با قیمتی در حدود 60 هزار تومان به فروش می رسد اما 1 گیگابایت اینترنت رایگان و البته یک ماه پیام کوتاه، پیام چند رسانه ای و تماس صوتی رایگان به مشترک ارائه می شود که از این نظر می تواند بسیار جذاب به نظر برسد.

البته تماس صوتی و پیامک و پیام چندرسانه ای رایتل، چندان نامحدود هم نیست و سقف مصرف 10 هزار تایی برای آن در نظر گرفته شده است. یعنی 10 هزار دقیقه مکالمه، 10 هزار پیام کوتاه و 10 هزار پیام چندرسانه ای رایگان در این سیم کارت ها لحاظ شده که مشترک می تواند به صورت درون شبکه از آن ها استفاده کند.

هرچند همانطور که اشاره شد، سیم کارت های اعتباری رایتل نیز به صورت رایگان در اختیار کلیه اعضای خانواده تامین اجتماعی قرار می گیرد به این ترتیب هر فردی که عضوی از تامین اجتماعی است می تواند با مراجعه به مراکز فروش رایتل، دفاتر تامین اجتماعی و همچنین وبسایت رایتل نسبت به ثبت نام و خرید سیم کارت اقدام کنند. اگر به صورت اینترنتی سیم کارت را ثبت نام کرده و خرید خود را تکمیل کنید، به صورت رایگان به درب منزل یا محل کار ارسال خواهد شد.

لازم به ذکر است که سیم کارت های اعتباری رایتل با پیش شماره های 0922 و 0921 به فروش می رسند و در کنار آن سیم کارت های دائمی نیز با پیش شماره های 0920 در اختیار مشتری قرار می گیرند.

اما سیم کارت های رند این اپراتور با قیمت های متفاوت تری نسبت به سیم کارت های معمولی به فروش می رسد.

حدود قیمتی که اکنون برای سیم کارت های رند رایتل در نظر گرفته شده بیش از 120 هزار تومان است. یکی از طرح های رایتل، انتخاب شماره نام دارد که در این طرح متقاضی می تواند با ثبت شماره تلفن دلخواه خود یک سیم کارت رایتل همراه با یک سیم کارت رایتل اعتباری به عنوان هدیه و البته 500 دقیقه مکالمه، 500 پیام کوتاه و 30 گیگابایت اینترنت رایگان به قیمت 120 هزار تومان داشته باشند که می تواند پیشنهاد وسوسه کننده ای باشد.

تعرفه مکالمه سیم کارت دائمی و اعتباری رایتل

رایتل مانند هر اپراتور دیگری، تفاوت هایی در مورد سیم کارت های دائمی و اعتباری خود قائل است که یکی از این تفاوت ها، در مورد تعرفه های مکالمه و پیام کوتاه و سایر خدمات سیم کارت های اعتباری و دائمی است.

تماس صوتی درون شبکه در رایتل، 333 ریال برای هر دقیقه است که در مورد سیم کارت های اعتباری این مبلغ 555 ریال محاسبه می شود. تماس های برون شبکه یعنی تماس با اپراتور های دیگر و همچنین تلفن های ثابت نیز در سیم کارت دائمی 555 ریال و در سیم کارت های اعتباری 888 ریال اعلام شده است.

هر پیامک در سیم کارت دائمی که به صورت فارسی تایپ شده باشد 88 ریال است و هر پیامک در سیم کارت های اعتباری به شرط فارسی بودن، 105 ریال است.

در مورد سایر خدمات رایتل نیز چنین تفاوت هایی وجود دارد که موجب تمایز سیم کارت دائمی و اعتباری می شود.

انواع سیم کارت رایتل

رایتل همانند سایر رقبای خود در بازار اپراتور ها چندین نوع سیم کارت معرفی کرده و به مشترکین خود و متقاضیان ارائه می دهد.

سیم کارت های معمولی رایتل در قطع و اندازه های معمول به فروش می رسند و البته از شبکه های اینترنت همراه ۳ جی و ۴ جی پشتیبانی می کنند. سیم کارت بعدی که مورد بررسی قرار می دهیم، سیم کارت های پانچ شده است. سیم کارت دو پانچ که مخصوص گوشی های هوشمند هستند، این مدل از سیم کارت ها پس گسترش گوشی های هوشمند به کار مشترکین می آیند که مشکلات پانچ کردن سیم کارت را دیگر از سر کاربر بر می دارد.

سیم کارت های سه پانچ نوع دیگری از سیم کارت های رایتل هستند، این سیم کارت ها در سه سایز مختلف عرضه می شوند که می توانند نیاز کاربر را به هر سایز و نوع سیم کارت بی نیاز کند. این نوع پانچ به این صورت نیست که هر کدام از سیم کارت ها مختص یک گوشی و یا دستگاه مخابراتی باشد. بلکه می توان از آن در دستگاه های مختلف استفاده کرد، این نوع سیم کارت ها دارای خشاب های مختلف هستند و خود سیم کارت سایز ناتو دارد که از این طریق می توان سیم کارت مد نظر و مناسب با گوشی یا مودم یا هر وسیله دیگری را مورد استفاده قرار داد.

سیم کارت میکرو نوع دیگری از سیم کارت های رایتل است. این سیم کارت ها ۳ سایز کوچکتر از سیم کارت های معمولی است‌. این نسل مناسب گوشی هایی است که از سیم کارت های میکرو استفاده می کنند در واقع گوشی هایی که طی ۳ سال پیش با قبل تولید شده اند نسل گوشی هایی هستند که از سیم کارت میکرو پشتیبانی و این سیم کارت ها را فقط قبول می کنند.

سیم کارت های نانو، کوچک ترین سیم کارت هایی است که توسط رایتل به فروش می رسد. این نوع سیم کارت ها در واقع آخرین سایزی هستند که توسط گوشی ها مورد استفاده قرار می گیرد و می تواند در سایر وسایل مخابراتی که از سیم کارت نانو پشتبانی می کنند بهره برده شود‌.

نکته در مورد سیم کارت های رایتل این است که سیم کارت نانو رایتل اولین نسل سیم کارت های نانو هستند که از اینترنت همراه ۴ جی و ۳ جی پشتیبانی کردند. در حال حاضر تمامی سیم کارت های این اپراتور از نظر امکانات و خدمات هیچ تفاوتی با سایر اپراتور های اول و دوم یعنی همراه اول و ایرانسل ندارند و از نظر عملکردی نیز تفاوتی بین اپراتور ها در نوع سیم کارت هایشان نیست.

تعداد 0 نظر ثبت شده است
امتیاز کلی
0
0
0
0
0
شما چه امتیازی به "رایتل" می دهید؟

اولین نفری باشید که نظر میدهید.