با پیشرفت تکنولوژی روز به روز مردم تلفن ثابت را بیشتر فراموش کردند اما باید دانست که تلفن ثابت همچنان هم یکی از مهم ترین روش های ارتباطات در جهان کنونی است که حقیقتا نقش آن را نمی توان انکار کرد. در ادامه مقاله به معرفی مختصری از تلفن ثابت و پاسخ به برخی پرسش های متداول می پردازیم.
به احتمال زیاد نام الکساندر گراهام بل را شنید اید!! مخترع تلفن در روز دوم ژوئیه سال 1875 میلادی مصادف با 11 خرداد 1254 گراهام بل موفق به اختراع تلفن شد. پس از اختراع تلفن به سرعت خطوط تلفن ثابت گسترش یافت و تمامی دنیا را در بر گرفت. در سال 1270 هجری شمسی نیز ارتباط تلفنی بین تهران و شهر لیون فرانسه ایجاد شد. چندی بعد انسان ها توسط خطوط تلگراف و تلفن محاصره شدند. تلگراف و تلفن هر دو امکان ارتباط از راه دور از طریق سیم را فراهم ساختند اما چیزی نگذشت که در سال 1896 میلادی (1275 شمسی) تلگراف بی سیم اختراع شد.
11 الی 12 سال بعد از اختراع تلفن ، این تکنولوژی در حدودای سال 1267 و 1268 وارد ایران شد.تلفن در ایران فراز نشیب های زیادی را گذرانده تا اینکه به اینجا رسیده. در سال 1308 امور تلفن ثابت به وزارت پست و تلگراف سپرده شد و نام این وزارت به وزارت پست و تلگراف و تلفن تغییر کرد.در سال 1315 با تمایل پادشاهی عراق ارتباطی بین ایران و عراق ایجاد شد و نخستین ارتباط تلفنی بی سیم نیز در 31 تیر 1327 ،بین تهران و لندن برقرار شد. سال 1350 در جهت تمرکز ارتباطات تلفنی شرکت سهامی تلفن و شرکت امور تلگراف ادغام شدند و شرکت مخابرات ایران را تشکیل دادند.از جمله خدمات شرکت مخابرات ایران به جز تلفن ثابت، میتوان به سرویس آشنای اول(خدمات دیتا) ، شرکت ارتباطات سیار که اولین اپراتور تلفن همراه ایران بود(همراه اول) ، راهنمای تلفن یا همان 118 و اینترنت پرسرعت مخابرات شاره کرد.
برای هر دو اشخاص حقیقی و حقوقی دو راه حضوری و غیر حضوری وجود دارد. در راه حضوری شما باید به همراه داشتن مدارک لازم به مرکز تلفن محل مورد تقاضای خودتان مراجعه کنید. اما برای مراجعه غیر حضوری به سایت مخابرات ایران، مراجعه کنید.البته باید شهر و منطقه مد نظرتان را از پرتال مناطق مخابراتی انتخاب کنید.
برای اشخاص حقیقی موارد زیر لازم است:
اما برای اشخاص حقوقی خصوصی :
اشخاص حقوقی دولتی باید نیز باید مدارک زیر را ارائه دهند:
تغییر نام و کان تلفن ا خرید و فروش امتیاز تلفن ثابت ، منوط به وجود امکانات فنی در محل مورد تقاضا بوده که ا طریق تکمیل فرم بررسی امکانات و دریافت پاسخ مثبت مرکز با ارائه اسناد و مدارک زیر امکان پذیر است. تغییر مکان تلفن از محدوده یک مرکز به محدوده مرکز دیگر، مشروط به قبول تقاضا در مرکز مقصد امکان پذیر است.
مدارک و شرایط لازم برای تغییر نام:
<<توجه داشته باشید که هزینه تغییر نام تلفن طبق تعرفه مصوب در اولین صورتحساب تلفن منظور میشود.>>
مدارک لازم برای تغییر مکان تلفن:
<<توجه کنید که هزینه تغییر مکان تلفن طبق تعرفه مصوب در اولین صورتحساب تلفن منظور میشود>>
اما برای تغییر همزمان نام و مکان به مدارک زیر نیاز دارید:
<<توجه کنید که هزینه تغییر همزمان نام و مکان تلفن در اولین صورتحساب تلفن منظور خواهد شد.>>
به دلایل مختلف ممکن است تلفن شما قطع شود. علاوه بر درخواست مشترک در مواردی نیز به سبب بدهی و یا به درخواست مراجع قانونی، شرکت مخابرات تلفن شما را قطع میکند.
به هر دلیلی ممکن است خودتان بخواهید که تلفن تان برای مدتی قطع باشد، برای درخواست قطع تلفن به مرکز مخابراتی مربوطه مراجعه کنید و یا از طریق سایت مخابرات تقاضای خودتان را ثبت کنید.
در صورت مراجعه به مرکز، مدارک و شرایط مورد نیاز برای قطع موقت و وصل مجدد تلفن به درخواست مشترک، به شرح زیر است:
حالا اگر خواستید مجددا تلفن تان را وصل کنید موارد زیر را اجرا کنید:
برای قبوض تلفن با مبلغ کمتر از 3000 تومان قبض تلفن صادر نمیشود و از طریق سامانه 1818 یا سامانه 2000 میزان صورتحساب به مشترک اعلام و قابل پرداخت میباشد.
روشهای پرداخت قبض تلفن همراه و ثابت
برای مشاهده و مطالعه همه ی روش های پرداخت قبض تلفن همراه و ثابت روی لینک بالا کلیک کنید.
گاها قطع تلفن به دلیل درخواست مشترک نیست و دلایل دیگری نیز دارد که می توان به موارد زیر اشاره کرد:
تلفن، یکی از کارآمدترین وسایل ارتباطی است که متاسفانه عده ای آگاهانه یا ناآگاهانه از این طریق برای دیگران مزاحمت ایجاد میکنند. از آنجا تشخیص مزاحمت بر عهده شرکت مخابرات ایران است، شما هرگز با فرد مزاحم گفتگو نکنید و باید بدانید که دانستن شماره مزاحم دال بر شناسایی مزاحم نیست. به مرکز مخابراتی محل خود همراه با آخرین قبض پرداختی تلفن یا کارت شناسایی معتبر مراجعه کنید.
باید بدانید که برای مزاحمت تلفنی مجازات هایی طبق قانون در نظر گرفته شده است و مطلع نبودن فرد مزاحم از این قوانین، مسئولیت او را از بین نمیبرد.
لیست جامع پیش شماره های تلفن ثابت
در این مطلب لیست جامعی از پیش شماره های تلفن ثابت را میتوانید بخوانید.
بر اساس قانون اصلاح تبصره دو ماده 14 قانون تاسیس شرکت مخابرات ایران، هر کس وسیله مخابراتی خود را وسیله ایجاد مزاحمت دیگری قرار دهد، یا به عمد و سوء نیت ارتباط دیگری را مختل کند، برای بار اول پس از کشف، ارتباط تلفنی او به مدت یک هفته به همراه اخطار کتبی قطع میشود و اتصال مجدد مستلزم پرداخت هزینه های مربوطه است. برای بار دوم ،ارتبا تلفنی مزاحم به مدت 3 ماه همراه با اخطار کتبی قطع میشود و اتصال مجدد مستلزم قبول تعهد نامه و پرداخت هزینه های مربوطه است. ولی برای بار سوم شرکت مخابرات تلفن فرد مزاحم را به طور دائم قطع خواهد کرد.
طبق ماده 641 قانون مجازات های اسلامی هرگاه کسی به وسیله تلفن یا دستگاه های مخابراتی دیگر برای اشخاص ایجاد مزاحمت کند، بنا به رای مراجع قضایی علاه بر اجرای مقررات خاص شرکت مخابرات، شخص مزاحم به حبس از یک تا شش ماه حبس محکوم خواهد شد.
شاید بیشتر مردم ندانند که شرکت مخابرات به جز برقراری ارتباط تلفنی سرویس های دیگری نیز برای مشترکین تلفنی در نظر گرفته است :
امیدواریم که مطالب این مقاله برایتان معتبر بوده باشد، منتظر نظرات و سوالات شما هستیم.