مجمع عمومی فوق العاده شرکت مخابرات ایران به افزایش حق اشتراک تلفن ثابت در کل کشور داد. این حق اشتراک در ۶ سطح اعمال میشود که اعداد بین ۱۰۰ تا ۸ هزار تومان خواهد بود.
در تاریخ 31 خرداد در جلسه ای که به طور فوق العاده شرکت مخابرات برگزار شد، سهامداران غیر دولتی مخابرات رای به افزایش حق اشتراک تلفن ثابت دادند.در نهایت این افزایش حق اشتراک به تصویب رسید گرچه با مخالفت نمایندگان سهام عدالت و سهام دولت همراه بود. این جلسه به دلیل شیوع کرونا بدون حضور سهامداران خرد برگزار شد و این سهامداران امکان این را داشتند که به راحتی جلسه را از طریق پخش زنده در صفحه اینستاگرامی شرکت مخابرات ایران ببینند. البته این تغییر نرخ با توجه به همان تصمیمات مجمع ارتباطات شامل مناطق روستایی در تمامی سراسر کشور نیست در واقع در این جلسه به مناطق محروم هم پرداخته شده و بیشتر به دلایل اقتصادی این تصمیم گرفته شده است.
افزایش هزینه حق اشتراک خطوط تلفن ثابت، از ماه آینده در قبوض صورتحساب مشترکان اعمال می شود.این تغییر قیمت بر پایه ماده ۴ قانون تاسیس شرکت مخابرات ایران اجرا میشود و از ماه آینده در قبوض صورتحساب مشترکان مخابرات محاسبه خواهد شد. که بر اساس این ماده، تعرفه خدمات مخابراتی، سپرده، ودیعه، حق اشتراک، اضافه مکالمات و هزینه تغییر مکان وسایل مخابراتی مشترکین از طرف شرکت مخابرات، تهیه و پس از تصویب مجمع عمومی، لازم الاجرا است. هزینه حق اشتراک تلفن ثابت مربوط به هزینهای میشود که مخابرات به صورت ماهانه از هر خط تلفن، بابت نگهداری دریافت میکند.
اگه میخای سیمکارت دلخواهت رو با قیمت خوب رزرو کنی مابرات شگفتانه درنظر گرفتیم پس حتما به ما سربزن...
مهدی صفری؛ رئیس هیات مدیره شرکت مخابرات ایران در این مجمع: با توجه به اینکه در سال های اخیر تعرفه های خدمات مخابرات افزایش پیدا نکرده و همینطور با اشاره به اینکه درآمدهای این شرکت به دنبال اجرای مصوبه همکدی (حذف کدهای بینشهری تلفن ثابت در هر استان) کاهش یافته، اعلام کرد که مخابرات خواستار افزایش حق اشتراک تلفن ثابت است. در ادامه او همچنین برای افزایش حق اشتراک از جلسات مدیرعامل و برخی از اعضای هیات مدیره شرکت مخابرات با سازمان تنظیم مقررات خبر داد و اظهار کرد رگولاتوری موافق این افزایش بوده است. با این همه نمایندگان سهام عدالت و سهام دولت در این جلسه اعلام کردند تغییر در حق اشتراک یا تعرفهها نیازمند مصوبه رگولاتوری است و سازمان تنظیم مقررات اجازه صدور چنین مجوزی را ندارد.
در این جلسه، نماینده سهام عدالت در خصوص دریافت آبونمان از مشترکان تلفن ثابت که سال گذشته که با رای دیوان عدالت اداری صادر شد، اعلام کرد مخابرات نمیتواند از مشترکان خود حق اشتراک دریافت کند. در این جلسه همچنین نماینده سهام دولت با اعلام این مطلب که شرکت مخابرات با تاخیری در پرداخت سود سهام دولت، مواجه بوده، با افزایش نرخ حق اشتراک مخالفت کرد.که در نهایت با وجود مخالفت نمایندگان سهام عدالت و دولت، نرخ جدید حق اشتراک تلفن ثابت به تصویب اکثریت سهامداران رسید.
سهامداران شرکت مخابرات ایران پس از واگذاری سهام آن در سال ۸۸ عبارتند از: شرکت توسعه اعتماد مبین (۵۰ درصد به اضافه یک سهم)، سهام عدالت (۲۰ درصد)، دولت (۲۰ درصد) و سهامداران خرد (۱۰ درصد).