فون واژه که به نامهای دیگری همچون شماره رند اسمی، رند حروفی، شماره ترکیبی یا تلواژه هم شناخته میشود، به شماره تلفنی گفته میشود که از حروف بهجای اعداد برای بیان آن استفاده میشود.
این شماره یا به شکل ترکیبی از اعداد و حروف است مانند 0912abcd123 یا میتواند فقط شامل حرف باشد. که میتوان از آن برای برندسازی و جاانداختن شماره تماس یک برند تجاری خاص استفاده کرد.
آیا تا به حال به حروف نوشته شده روی دکمههای شمارهگیر تلفن و علت وجود آنها فکر کردهاید؟
فون نامبر یا تلواژهها به کمک حروف درج شده برروی دکمههای شمارهگیر تلفن و یا گوشی موبایل ساخته میشوند و سرعت به خاطر سپردن آنها سریعتر از به خاطر سپردن شماره تلفن عددی است.
البته کاربرد دیگر حروف نوشته شده بر روی دکمههای شمارهگیر، تایپ و ارسال پیامک است که قبلا بارها و بارها استفاده کردهاید.
در گذشته شرکتها در کشورهای مطرح دنیا شماره تلفن خود را که بسیار طولانی بودند بیان نکرده و نام تجاری خود را عنوان میکردند.
این شرکتها که هماکنون در کشورهایی همچون آمریکا، اروپا، کانادا و… قرار دارند، به جای بیان شماره تلفن خود با اعداد، از حروف الفبا استفاده میکنند.
تا هم در ذهن مشتریان خود بمانند و هم به برقراری راحتتر ارتباط با آنها کمک کرده باشند.
بهعنوان مثال در برخی از این کشورها، آژانسهای تاکسی از شماره 8294 که فون واژه TAXI است برای شماره تجاری خود استفاده میکنند.
این کار موجب میشود تا مشتریان این شمارهها را راحتتر به خاطر سپرده و هیچ وقت فراموش نکنند.
همچنین شرکت سامسونگ شماره 1800samsung و کمپانی اپل شماره 1800MyApple را برای برقراری ارتباط با مشتریان خود ایجاد کردهاند.
فون واژه در کشور انگلیس با نام phone word و در کشورهای کانادا و آمریکا با نام Vanity Number شناخته میشوند.
تلفنهای همراه از کالاهایی هستند که چند سال است روش زندگی افراد جهان را متحول کرده و باعث بوجود آمدن تغییرات زیادی شدهاند.
رویای سیار کردن تلفن و استفاده از آن در مکانهای مختلف همیشه همراه بشر بود. تا اینکه در دهه 1960 میلادی، کشورهای سوئد، نروژ، دانمارک و فنلاند برای این هدف دستبهکار شده و در اواخر این دهه اولین نوع آن را به کار گرفتند.
این نوع از تلفنهای سیار به صورت آنالوگ وارد بازار شدند. اولین شبکه تلفن متحرک هم توسط همین کشورها راهاندازی شده و کمکم سراسر دنیا را فرا گرفت.
در ایران هم ورود تلفنهای همراه از سال 72 و با ثبتنام آن آغاز شد. اما آن طور که باید استقبالی از آن صورت نگرفت.
در آن زمان خریداران سیمکارت باید یک چک بانکی 500 هزار تومانی برای هزینه اشتراک، نصب و بهای گوشی میپرداختند.
البته اگر میخواستند تجهیزات اضافی برای نصب در خودرو را هم داشته باشند، باید 70 هزار تومان بابت آن پرداخت میکردند.
شاید برای شما عجیب باشد چطور مراحل تهیه سیم کارت و تلفن همراه که امروزه یک کالای مهم در زندگی ما محسوب میشود در گذشته انقدر سخت و طولانی بود؟
روند توسعه اولین اپراتور تلفن همراه کشور تا جایی پیش رفت که 10 سال بعد از آغاز ثبتنام برای سیمکارت، تعداد مشترکین آن به بیش از 3 میلیون نفر رسید.
سپس در سال 85 دومین اپراتور با نام ایرانسل وارد بازار تلفن همراه و فروش سیمکارت شد. در نتیجه رقابت برای ارائه خدمات و افزایش تعداد مشترکین در کل کشور داغتر شد.
امروزه خرید یک سیم کارت به سختی گذشته نیست و شما میتوانید به راحتی از اپراتور مورد نظر خود سیم کارت تهیه کنید.
دنبال سیمکارت رند 912 هستید؟ در لینک بالا شماره مورد نظر خود را پیدا کنید!
اما داشتن یک شماره رند و خاص، که هیچ وقت فراموش نشود بسیار مهم است. فون واژه یا فون نامبر، نمونهای از این نوع سیم کارتها با شمارهی جذاب و خاص است.
سایت مای رند، یکی از بهترین سایتها برای خرید سیمکارت رند و شماره تلفن حروفی است. تنها کافی است آدرس myrond.com را در گوگل سرچ کرده و لیستی از این شمارهها را مشاهده کنید.
البته فون نامبرها اتفاق جدیدی نیستند و سالهای زیادی است که وارد صنعت مخابرات جهانی شدهاند.
حتما میپرسید چطور؟ چون حروف قرار گرفته روی دکمههای شمارهگیر تلفن را روی تلفنهای قدیمی هم دیدهاید.
اما مدت حضور آن در بازار سیمکارتها و شمارههای رند و خاص در ایران خیلی زیاد نیست.
استفاده از فون نامبر یا شماره رند حروفی مدتی است که در ایران هم رواج پیدا کرده است که علاوه بر کمک به معرفی برند، مزایای دیگری هم دارد و سطح کاری شرکتها را در حد کلاس جهانی و کمپانیهای معتبر گسترش میدهد.
هواپیمایی (021Homa22) یکی از چندین شرکتهایی است که از این قابلیت استفاده کرده است.
با اینکه استفاده از فون واژهها توانست به برندها کمک کند اما این شمارهها تا چند دهه اخیر با مشکلی بزرگ روبرو بودند.
استانداردهای مورد قبول هر کشور برای صفحه کلید متفاوت بود، همین امر باعث شده بود تا شماره یک شرکت و برند خاص در کشورهای مختلف، متفاوت باشد.
برای حل این مشکل یک استاندارد بینالمللی تنظیم شده است، که مورد پذیرش بیشتر کشورها قرار گرفته و بر روی بسیاری از تلفنهای ثابت و همراه اجرا شده است.
این استاندارد ای.161 (E.161) نام دارد که یک توصیه اتحادیه بینالمللی مخابرات بوده و نحوه اختصاص و چینش 26 حرف الفبای انگلیسی به دکمههای روی صفحه کلید تلفن را مشخص کرده است.
برای شماره گیری فون واژهها، دکمه معادل هر حرف تنها باید 1 بار فشرده شود.
اگر به تلفن ثابت یا همراه خود نگاه کنید متوجه میشوید که روی دکمههای 2 تا 9، حروف انگلیسی هم به ترتیب نوشته شدهاند.
تقریباً روی تمام تلفنهای تولیدشده در جهان، حروف انگلیسی به همین ترتیب نوشته شدهاند؛ یعنی هیچکدام از حروف معادل اعداد 0 و 1 نیستند و اعداد 0 و 1 در فون واژهها متناظر با حرف خاصی نیست.
برای نمونه مثالهایی از فون واژهها را با توجه به اعداد و حروف روی دکمههای تلفن به همراه شماره معادل آنها در تصویر زیر میبینید:
در تلفنهای همراه دکمهای، بخش حروفی فون واژه با نگه داشتن دکمه Alt آن هم در هنگام شماره گیری تایپ میشد.
دکمه Alt در سمت چپ و پایین صفحه کلید قرار دارد.
شماره گیری فون واژه تقریباً در تمامی تلفنهای هوشمند و تبلتها وجود دارد. گوشیهای شرکتهای HTC، اپل و سامسونگ گلکسی، اگر هنگام ارسال پیامک، شماره مخاطب خود را بهصورت ترکیبی از اعداد و حروف وارد کنید؛ پیام شما فرستاده میشود.
در گوشیهای اندروید کار جذابتر است! گوشیهای دارای این نوع سیستمعامل علاوه بر اینکه از فون واژهها پشتیبانی میکنند؛ میتوانند معادل عددی آن را نیز نشان دهند.
اما تلفنهای هوشمند آیفون این قابلیت را نداشته و بدون نمایش معادل فون واژه، پیام را ارسال میکنند.
همچنین در گوشیهای آیفون میتوانید فون واژه را از محیط پیامک گوشی کپی کرده و سپس با انتقال آن به قسمت شمارهگیری، آن را شمارهگیری کنید.
گام به گام با ما از ویژگیهای محصول جدید اپل آگاه شوید.
فون واژه در اصل شماره هیچ تغییری ایجاد نمیکند و در واقع یک ترفند است که به حفظ راحتتر و آسانتر شماره کمک میکند.
برای شمارهگیری فون واژهها باید با توجه به حروف نوشته شده روی دکمههای تلفن و بهجای هر حرف، عدد معادل آن را شمارهگیری کنید، فارغ از اینکه آن حرف چندمین واژه روی دکمه است.
پس یک واژه 4 حرفی با یک شمارهی 4 رقمی معادل سازی میشود. به طور مثال در شماره 09121myrond پس از 09121، اعداد معادل هر یک از حروف myrond را شمارهگیری میکنیم.
به این ترتیب شماره تلفن عددی به صورت 09121697663 است.
داشتن یک شماره سیمکارت جذاب، موجب میشود تا در ذهنها باقی بمانید.
شاید از خودتان بپرسید که چگونه شماره تلفن رند حروفی داشته باشیم؟
جواب آن ساده است. اگر به دنبال شماره تلفنی خاص که با نام خودتان باشد، میگردید به شما توصیه میکنیم تا وارد صفحه ویژه خرید سیمکارتهای رند حروفی در مای رند شوید. سپس مطابق متن زیر عمل کنید:
1. نام خود را در قسمت مشخص شده و به انگلیسی بنویسید (توجه کنید که فقط حروف لاتین وارد کنید).
به عنوان مثال ما واژه ali را در کادر وارد کردهایم، معادل عددی این واژه 254 است.
در تصویر زیر لیستی از شمارههای پیشنهادی برای این نام را مشاهده میکنید.
پس از انجام گامهای بالا، اکنون میتوانید شماره سیمکارت دلخواه خود را انتخاب و خرید کنید.
این امکان برای ساکنین خط تلفن ثابت تهران هم فراهم شده است.
شرکت مخابرات استان تهران برای خدمت رسانی بیشتر به مشترکین خود اقدام به ارائه این خدمت کرده است.
طبق اعلام معاون بازاریابی و فروش شرکت مخابرات تهران، علاقمندان و متقاضیان سرویسهای فون واژه میتوانند از طریق مراجعه به سایت شرکت مخابرات و یا تماس با شماره 190 واحد ارتباط مردمی شرکت مخابرات تهران درخواست خود را برای خرید فون واژه برای بیزینس خود ثبت کنند.
سرویسهای مربوط به شمارههای تجاری اغلب از طریق اینترنت اداره میشوند.
این سرویس که اختصار یافته عبارت «voice over internet protocol» است و بهصورت VOIP نمایش داده میشود، به معنای تماس تلفنی با درگاه اینترنتی است.
استفاده از این سرویس در صورتی که از آن دسته کسب و کارهایی هستید که از یک خط تلفن ثابت معمولی استفاده میکنید کم هزینهتر است.
ابزارها و قابلیتهایی نظیر هدایت مجدد تماس، نظارت و تحلیل و سفارشی سازی عباراتی برای خوشآمدگویی همراه با فون واژهها عرضه میشوند.
شما امکان استفاده از سرویس VOIP را در صورتیکه تلفن همراه هوشمند و یا یک لپتاپ متصل به اینترنت داشته باشید، خواهید داشت. در نهایت تماسهایی دارید که به یک خط تلفن ثابت یا موبایل هدایت شدهاند.
از آنجایی که امروزه همه ابزارها دیجیتالی شده و میزان استفاده از گجتهای هوشمند افزایش یافته است، شخصی سازی خدمات برای برندها و کسب و کارها یک قابلیت مهم محسوب میشود.
اهمیت این موضوع به اندازهای زیاد است که هدف شرکتهای بزرگ این است که سرویسهای بیشتری در این زمینه برای کاربران خود فراهم کنند.
این شخصی سازیها میتواند مربوط به طراحی اپلیکیشنها و خدمات ویژه هر شرکت برای مشتریان خود باشد.
شماره تلفنهای شخصی سازی شده یا همان فون واژهها مثالی از این موضوع است که در حوزه ارتباطات وجود دارد.
در نتیجه فون واژه را میتوان یک شیوه تبلیغاتی برای کسب و کارها دانست.
البته در ایران استفاده از این روش برای معرفی برندها آنطور که باید مرسوم نشده اما فراموش نکنید که تاثیر آن بر کسب و کار غیر قابل چشم پوشی است.
معمولاً فون واژهها شمارههایی بدون هزینه اضافی هستند، یعنی مشتری با شمارهگیری آن هزینهای برای تماس نمیپردازد.
خریدن شماره فون واژهای که بدون هزینه اضافی است، از خرید یک فون واژه محلی هزینه کمتری دارد. برتری دیگر فون واژههای بدون هزینه اضافی این است که امکان احتکار یا معامله و فروش دوباره آنها وجود ندارد.
اگر صاحب یک کسب و کار و یا مدیر یک مجموعه هستید، به شما پیشنهاد میکنیم تا حتما برای خود یک سیمکارت رند حروفی تهیه کنید.
خرید شمارههای فون واژه میتواند هم به دلایل شخصی و داشتن یک شماره سیمکارت جذاب و هم برای توسعه برند و کسب و کار انجام بگیرد.
در هر صورت هدف از داشتن این نوع شمارهها این است که در ذهنها باقی بمانید.
ما در این مطلب تلاش کردیم تا شما را با فون واژهها آشنا کرده و شیوهی خرید یک سیمکارت فون واژه را به شما ارائه کنیم.
اگر تا به حال به فکر خرید یک شماره فون نامبر یا رند حروفی نبودهاید، پیشنهاد میکنیم حتما به سایت مای رند سر بزنید.
تنوع خوبی از شمارههای ترکیبی در این سایت وجود دارد. روش جستجو را هم در این مطلب به شما آموزش دادیم.
آیا شما نیز جزو آن دسته از افرادی هستید که شماره سیمکارتتان یک شماره ترکیبی از اعداد و حروف است؟ تجربیات خود را از این نوع شمارهها با ما به اشتراک بگذارید.