بلاگ | اپلیکیشن
صحبت های وزیر ارتباطات درباره فیلتر تلگرام
طبق اعلام مسئولین، پیامرسانهای بومی زمانی که فعالیت خود را آغاز کردند توانستند ۱.۵ میلیون کاربر جذب کنند. پس از گذشت یک سال تعداد کاربران آنها به ۱۵ میلیون نصب رسید. درست در همان سال و زمانی که پیامرسانها در حال رشد بودند، پیامرسان تلگرام به دستور قضایی فیلتر شد.
فیلترینگی که با رشد پیامرسانها همزمان شد و اینطور به نظر رسید که حاکمیت از فیلتر تلگرام برای رشد پیامرسانها استفاده کرده است. این همزمانی مردم را از پیوستن به پیامرسانهای بومی که رشد ارگانیک و خوبی داشتند، دچار تردید کرد. تردیدی که باعث شد با گذشت تقریبا سه سال از فیلتر تلگرام، تعداد نصب آنها به ۲۰ میلیون کاربر برسد و حتما تعداد کاربر فعال کمتر از این عدد است.
توضیحات وزیر ارتباطات دربارهی نگرانی عمومی شاغلان در کسب و کارهای اینترنتی نسبت به فیلترینگ تلگرام
که معتقدند با فیلتر شدن این شبکه مشاغل آنها از رونق افتاده و باعث بیکاری آنها خواهد شدما با دو واکنش در برابر این مسئله مواجه بودیم. یکی از مسئولان گفته بود که اصلا شغلی در فضای تلگرام وجود ندارد. مسئول دیگری اظهار نظر کرده بود که ما به کسانی که در این فضا اشتغال داشتهاند، بیمه بیکاری میدهیم. ما زمانی که درباره آمار اشتغال در فضای مجازی صحبت میکنیم. بعضی از افراد آمار اشتغال در فضای مجازی را با آمار مبتنی بر اشتغال در تلگرام با هم یکی میدانند. در حالی که این دو جدا از یکدیگرند. برخی مشاغل هستند که در بستر شبکههای اجتماعی شکل میگیرند و ذاتشان مبتنی بر شبکههای اجتماعی است. مثل کانالهای تلگرامی که تبلیغات میپذیرند. بعضی از کانالها علاوه بر تبلیغات به دلیل عدم برخورداری از فضای واقعی برای ارائه کالا و خدمات، مبتنی بر شبکههای اجتماعی، زیر ساخت و بستر کار را ایجاد کرده و حرفه شان را پیش میبرند. فروشگاههایی دارند و وسایل و تجهیزات خود را در آن به فروش میرسانند. برخی از مشاغل متاثر از فضای شبکههای اجتماعی هستند که در این فضای مجازی تقویت میشوند، خرده شغلهایی هستند که با وجود شبکههای اجتماعی تقویت میشوند.
به همین ترتیب ما نمیتوانیم وجود مشاغل در شبکههای اجتماعی را تکذیب کنیم. اما این که آیا این مشاغل تنها در بستر یک شبکه اجتماعی قابل رشد هستند باید گفت: خیر، این مشاغل میتوانند در هر شبکه اجتماعی فعالیت کنند که قابلیت تجمیع جمعیت زیادی از افراد جامعه را در خود دارند. حالا باید درباره شیوه مدیریت این مشاغل ایجاد شده در فضای مجازی صحبت کنیم. این که این کسب و کارها وابسته به یک شبکه اجتماعی هستند درست نیست اما این که حالا مشاغلی ایجاد شده و زحماتی صرف شده تا کانالهای تلگرامی تعداد زیاد عضو جذب کنند و حالا بخواهند در شبکه اجتماعی دیگری فعالیت کنند و عضو جذب کنند، همگی دغدغه ذهنی صاحبان مشاغل شده است. طبیعتا باید در این رابطه فکر کرد و تصمیم گرفت.
صحبت های وزیر ارتباطات در مورد مشاغلی که صورت کاملا قانونی ندارند.
به این معنا که فرد برای کسب درآمد از طریق ایجاد کانالهای تلگرامی به ارائه کالاهایی چون پوشاک و لوازم آرایشی- بهداشتی پرداخته است. تکلیف این دسته از مشاغل چه میشود؟زمانی هست که یک شغل مجوز قانونی نگرفته و زمانی هم حرفهای غیر قانونی است. فعالیتهایی در برخی شبکههای اجتماعی انجام میشود که ممکن است در مورد قمار یا مثلا توزیع مواد مخدر باشد، این مشاغل غیر قانونی است اما یک نفر کسب و کاری را در تلگرام راهانداخته اما مجوز قانونی نگرفته است. راه برایش باز است و میتواند در سامانه شامد ثبت نام کند. اکثر کسانی که دارای کسب و کار جدی در تلگرام بودهاند در شامد ثبت نام کردهاند. این چیزی است که وزارت ارشاد به ما اطلاع داده است. در آن زمان که سامانه شامد ایجاد شد تصمیم بر آن بود که کسب و کارهای مجازی ساماندهی شوند و حق و حقوقی برایشان قائل شود. من بر این باورم که برخی شغلهای جوانان ما مبتنی بر شبکه اجتماعی تلگرام است و علاوه بر آن هم خود شبکههای اجتماعی نه صرفا تلگرام باعث تقویت مشاغل خرد میشود و نبود شبکه اجتماعی قوی و حذف شبکه اجتماعی از محور فعالیتهای فضای مجازی آسیبزاست. اما این که فقط این فعالیتها محدود به تلگرام شود خیر. حالا اگر هم اتفاقی رخ دهد قطعا با یک به هم ریختگی مواجه خواهیم بود و بنده حتما طی جلساتی پیگیری میکنم که چگونه میتوان کاری کرد که ولو در همین بستر تلگرام فعلی این کسب و کارها آسیبی نبینند.
برای اطلاع از این که تلگرام وب چه معایب و مزیت هایی نسبت به اپلیکیشن آن دارد؟ روی عبارت رنگی بالا کلیک کنید.
توضیحات وزیر ارتباطات در مورد استفاده از تلگرام پش از فیلتر
من هیچ وقت کانال شخصی در تلگرام نداشته ام. من اصولا به رسانه یک سویه اعتقاد ندارم. از روز اولی که شروع به فعالیت رسانهای نوین کردم، صفحهای در شبکه اجتماعی اینستاگرام راهانداختم و هیچ گاه در تلگرام کانال نداشتم. چرا؟ چون برای من مسئول برخورداری از رسانه یک طرفه اثر گذار نیست. رسانه مبتنی بر فرد مسئول یعنی این که اظهار نظر بیان میکند و منتظر فیدبک است. من در تلگرام فعالیت کانالی نداشتم که بخواهم خارج شوم و اعلام کنم که من هم از تلگرام بیرون آمدم ( با خنده).
صحبت های آقای آذری جهرمی در باره ی بحث امنیت پیامرسانهای داخلی
وی چنین میگوید: ببینید ما به عنوان وزارت ارتباطات در حوزه ارتباط و فناوری اطلاعات، در زمینه ارتباطات تکلیفمان معلوم است. قانون گفته که شما به اپراتورها مجوز میدهید و اپراتورها زیر نظر شما باید کار کند. سروش از چه نهادی مجوز گرفته است؟ از ما مجوز گرفته؟ آی گپ مگر از ما مجوز گرفته است؟ اصلا اسنپ یا تپسی مگر از ما مجوز گرفتهاند؟ نقش صیانت از حریم خصوصی مردم در این پیامرسانها هم به ما ابلاغ نشده است. شما بگویید مسئولیت مدنی دیجی کالا در برابر اطلاعات مردم که در سامانه اش موجود است چیست؟ مسئولیت مدنی سروش و گپ و آی گپ چیست؟ مسئولیت مدنی تلگرام در برابر اطلاعاتی که مردم ما در آن وارد کردهاند چیست؟ قانونش کجاست؟ هیچ قانونی در این عرصه وجود ندارد.
همان ابتدایی که من وارد وزارت ارتباطات شدم لایحهای تحت عنوان حفاظت از دادهها تنظیم کردیم برای صیانت از حریم خصوصی. پاسخگوی حوزه حریم خصوصی مردم در هر سرویس فناوری اطلاعات خود آن سرویس است. حالا وقتی قانونی وجود ندارد تبدیل میشود به قراردادی بین دو طرف یعنی وقتی شما به عضویت تلگرام یا جیمیل درمیآیید جیمیل قراردادی در مقابل شما میگذارد و میگوید که این شرایط حفاظت از اطلاعات شما است که من رعایت میکنم این پیام رسانهای داخلی هم شرایطی برای خود دارند؛ کاری نمیکنیم مگر به دستور مقام قضایی. حالا سوال این است که مقام قضایی با چه مصادیقی ورود میکند. این همان قسمتی است که به باور من در قانونگذاری نیاز به تضمینی است که ما حمایت کنیم از مدیر پیام رسان داخلی و فرض را بر این نگذاریم که مدیر پیام رسان داخلی اطلاعات را دو دستی تقدیم میکند. او وظیفه تبعیت از مقررات کشور را دارد فتوای مقام معظم رهبری در اینجا مسیر را مشخص میکند و باید تبدیل به قانون شود. الان باید مشخص شود که در قانون قاضی با چه مصادیقی میتواند حکم صادر کند. مردم اطمینان داشته باشند که قاضی در هر مورد حکم صادر نخواهد کرد و اطلاعات آن چه از دسترسی غیر مجاز توسط افراد غیر مجاز و چه از دسترسی غیر مجاز توسط افراد مجاز در امان خواهد بود. این امر نیازمند قانون است. ما بخشی تحت عنوان لایحه حفاظت از داده یا (Data protection) که مسئولیت مدنی ارائهکنندگان سرویس در برابر کاربر بوده است را تهیه کرده و در حال ارائه آن هستیم. اما مسئله اصلی این است که این اشکالات باید دربیاید هنوز که هنوز است مایکروسافت پچ امنیتی میدهد.
برای یادگیری دیلیت اکانت تلگرام روی لینک کلیک کرده و به صفحه مورد نظر بروید.
به پیامرسانهای داخلی گفتم برای اعلام ضعفهای امنیتی، برای کاربران جایزه تعیین کنید. و به آن عمل کردند و تمام تلاششان را هم میکنند. به نظر من جو مایوس کنندهای برای این بچههایی که در حوزه پیام رسان داخلی کار میکنند، ایجاد شده است که این افراد را چهرههایی معرفی میکنند که به حریم خصوصی افراد تعرض میکنند یا فاقد توانایی توسعه نرم افزار هستند. واقعیت چنین نیست. ما باید به این افراد کمک کنیم. همین نگرانیهای موجود در افکار عمومی باید تبدیل به روالی شود که این دغدغه رفع شود. اگر قرار باشد من به عنوان مسئول حوزه ارتباطات مطالبه کنم، دستگاه قضایی مطالبه کند، نماینده مجلس مطالبه کند، مردم باید چه کنند؟ اصل موضوع این است که مطالبهای که در افکار عمومی به وجود آمد به صورت قانون در آید و در مجلس پیگیری شود. کلان سیاست در کشور طبق قانون اساسی از آن رهبری است. رهبری سیاست خود را اعلام کردند حالا مجلس، دولت و قوه قضاییه باید آن را تبدیل کنند به قانونی که تضمینش کند. در بخش امنیت هم خود پیام رسانها باید بر روی نرم افزارهایشان کار کنند و تواناییهایشان را ارتقا دهند. ما هم کمکشان میکنیم.
صحبت وزیر ارتباطات در مورد استقبال مردم از پیام رسانهای داخلی
ما پس از اعلام حضور رهبری در شبکههای اجتماعی، طبق آمار میزان حضور مردم در ساعات اولیه در این شبکهها شش برابر شده بود. جزئیات کامل تری وجود دارد که ما از مدیران پیام رسانها خواسته ایم تا آن را اعلام کنند.
پاسخ وزیر ارتباطات در مورد رفع فیلتر تلگرام به دلیل استفاده از فیلتر شکنها
محمدجواد آذری جهرمی» وزیر ارتباطات در مورد اظهارات اخیر چند تن از ائمهی جمعه که در خطبه های خود درباره اهمیت رفع فیلتر تلگرام سخنرانی و تأکید کرده بودند که فیلترینگ این پیامرسان جوانان را بیشتر به سمت استفاده از فیلترشکنها متمایل میکند و «بهتر است تلگرام رفع فیلتر شود»؛ توضیح داد:
«این اظهارات را دریافت کردیم و دلیل آن که این مطلب در فضای عمومی منتشر میشود، تصمیمگیران هم خودشان دریافت کردند. دستگاه قضا به عنوان سیاستگذار این عرصه همچنان بر سر نظر خود باقی است و ما تغییری در عقیدهی دستگاه قضایی نسبت به این مسئله نمیبینیم. آنها معتقدند که هنوز دلایلی که برای این تصمیم گرفته شده، زایل نشده است که بخواهند آن را برگردانند
از نظر شما استفاده مردم از تلگرام کاهش پیدا کرده است یا خیر؟