این روزها در هر خانه ای به تعداد افراد خانواده یک گوشی هوشمند وجود دارد؛ در برخی خانواده ها شرایط به گونه ای است که کودکان و نوجوانان آن ها نیز در هر رده سنی یک گوشی هوشمند و گاه سیم کارت مختص به خود را دارند که با توجه به سن و سال و آسیب پذیری این افراد، یک دغدغه مهم و اصلی برای جامعه شناسان و حتی خود خانواده ها ایجاد شده است.
سیم کارت های کودک و نوجوان با حضور در این عرصه می توانند تا حدودی خیال دغدغه مندان را راحت کنند و آسیب های احتمالی بکاهند.
صادق عباسی ، معاون بررسی های فنی و صدور پروانه سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی ، این سیم کارت ها را مخصوص کودکان و نوجوانان اعلام کرد و گفته است که سیم کارت های مذکور برای افراد زیر 18 سال توزیع می شود که البته دو سالی هست که این طرح در حال اجراست و تازگی ندارد.
وی افزود: سیم کارت های کودک و نوجوان در کشورهای مختلف و پیشرفته مورد استفاده قرار می گیرند که قابلیت های فراوانی دارند. ویژگی بارز این سیم کارت ها وجود لیستی است که کودکان می توانند مورد استفاده قرار دهند و شرایط بر عکس آن ، یعنی سایت هایی که کودک اجازه ندارد وارد آن ها شود هم وجود دارد.
عباسی گفت که این سیم کارت ها الزاما توسط والدین باید تهیه شود و سیم کارت به نام پدر یا مادر فرد سند می خورد. والدین می توانند با مراجعه به مراکز مجاز خرید سیم کارت های نوجوان، بر اساس نیاز های کودک و متناسب با رده سنی او، سیم کارت مورد نظرشان را انتخاب و تهیه کنند؛ با توجه به این که سیم کارت ها به نام خود پدر یا مادر ها سند زده می شود امکان مدیریت و محدودسازی نیز برای آن ها به راحتی فراهم است.
معاون سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی اضافه کرد: والدین نگران کم بودن تعداد سیم کارت ها نباشند. سیم کارت های کودک و نوجوان به اندازه کافی توسط اپراتور های تلفن همراه در سراسر کشور توزیع شده اند و تعدادی حدود 2 تا 3 میلیون سیم کارت کودک قابل استفاده وجود دارد.
برخی از کارشناسان و روانشناسان معتقند که سیم کارت های کودک و نوجوان با وجود محاسن بسیاری که دارد نیاز به اصلاح و بازنگری نیز در آن احساس می شود و معایبی که در آن پیداست، موجب کاهش تفاوت های سیم کارت های کودک و نوجوان با سیم کارت های معمولی می گردد. در بسیاری از کشورهای پیشرفته دنیا، استفاده از این نوع سیم کارت ها متداول است اما به صورت کامل کارشناسی شده ومحدودیت های آن چارچوب بندی مشخصی دارد.
شما می توانید با استفاده از سرویس تشخیص نوع رند، مرغوبیت و رند بودن سیم کارت خود را تست کنید.
از طرفی متمایز کردن سیم کارت های کودک و نوجوان با سیم کارت های معمولی که البته به صورت کارشناسی نشده تهیه و ایجاد شده اند می تواند موجب این شود که کودک در ذهن خود این سوال را مطرح کند که مگر چه چیزی در سیم کارت های معمولی وجود دارد که آن را از او دور نگه می دارند و همین مسئله موجب برانگیختگی حس کنجاکوی کودک و سوق پیدا کردن به سمت استفاده از سیم کارت های معمولی می شود.